Opleiding

Nagelopleiding: From Zero to Hero

Nagelstyliste Worden

Is het uw droom om nagelstyliste te worden als leuke hobby, bijverdienste of misschien wel als fulltime job? Dan bent u bij Tres Sjiek op de juiste plek voor een professionele nagelopleiding. U wordt getraind door Nele Decock. Zij is een ervaren docente en heeft jarenlange ervaring als nagelstyliste en geeft een opleiding waarbij u alle kneepjes van het vak leert. Dit is een cursus voor beginners die nagelstyliste willen worden, u heeft geen voorkennis nodig.

MEEBRENGEN?

Wilt u ook leren nagels op een creatieve manier te stijlen, verzorgen en bewerken? Word een nagelstyliste in opleiding en verrijk je skills. Om deel te nemen aan de nagelopleiding is de aankoop van een of meerdere door ons samengestelde pakketten noodzakelijk. Wij werken enkel met kwalitatieve producten. Denk hierbij aan producten van het merk Abstract. Verder voorziet u zelf de handmodellen (acht modellen in totaal) die vereist zijn op de aangegeven tijdstippen tijdens deze nagelopleiding om nagelstyliste te worden. De modellen mogen geen nagelbijters zijn. Uitzonderlijk kan een model twee lessen meekomen, maar dan moeten de geplaatste gelnagels eerst volledig worden verwijderd voor aanvang van de les. Dit moet dan vooraf thuis gebeuren. Tijdens elke les van de nagelopleiding om nagelstyliste te worden, werken we een hand af. Het is de bedoeling dat u de tweede hand thuis verder afwerkt als oefening van de opleiding tot nagelstyliste. Hieronder ziet u het schema van de modellen die u nodig heeft tijdens de nagelopleiding:

 • Les 1: U werkt op zichzelf, wees kunstnagelvrij
 • Les 2: Model zonder kunstnagels
 • Les 3: Model van les 2
 • Les 4, 5, 6, 7, 9 en 10: Model zonder kunstnagels
 • Les 8: Model van les 5
 • Les 10: Model van les 9
 • Les 11: Examenmodel zonder kunstnagels

PROGRAMMA?

Het programma van deze nagelopleiding omvat 10 lessen van drie uur en het examen. Hiervoor dient u te slagen voor u nagelstyliste kunt worden. Let op! Tussen les 10 en les 11 (examen) van de nagelopleiding zit een periode van ongeveer drie maanden, waarin u thuis zoveel mogelijk kunt oefenen en uzelf kunt perfectioneren. Heeft u tijdens deze periode vragen over onze opleiding tot nagelstyliste? Aarzel dan niet om uw docente te contacteren. De datum van het examen wordt door de docente, in samenspraak met de cursisten, bepaald. Aan het einde van uw cursus ontvangt u een attest van deelname aan de nagelopleiding om nagelstyliste te worden.

 • Les 1: Basistheorie en manicure
 • Les 2: Full color en gel polish
 • Les 3: Verwijderen van gel polish en aanbrengen French manicure
 • Les 4: Verlenging met tips in een neutrale kleur
 • Les 5: Verlenging met tips in French manicure
 • Les 6: Verlenging gel met reverse French techniek
 • Les 7: Bijwerken gel naar full color
 • Les 8: Verlenging met gel sjablonen naar full color
 • Les 9: Verlenging gel met sjablonen naar French manicure
 • Les 10: Bijwerking gel naar babyboom
 • Les 11: Examen na oefenperiode van 3 maanden

DATUM

WAT HEEFT U NODIG?

Om de kwaliteit van de gebruikte producten te garanderen én om een vlot verloop van de nagelopleiding te verzekeren, werken wij enkel met eigen producten uit ons startpakket en dient dus aangekocht te worden. Wij hebben een groothandel met allerlei nagelproducten van topkwaliteit die ideaal zijn om te gebruiken tijdens de opleiding tot nagelstyliste. Als u reeds in het bezit bent van materialen (vijlen, penselen, lamp, …) kunnen we, indien gewenst, voorafgaand aan de eerste les, individueel per student bekijken of deze uit het startpakket kunnen worden gehaald om de student onnodige kosten te besparen.

NAGELSTYLISTE WORDEN VOORJAAR (februari/juni 2024)
Telkens op zondag van 10u tot 13u
NAJAAR (september/november 2023)
Telkens op maandag van 18u tot 21u
Les 1:
25 februari
11 september
Les 2:
3 maart
18 september
Les 3:
10 maart
2 oktober
Les 4:
17 maart
9 oktober
Les 5:
24 maart
16 oktober
Les 6:
21 april
23 oktober
Les 7:
28 april
6 november
Les 8:
5 mei
13 november
Les 9:
26 mei
20 november
Les 10:
2 juni
27 november
OEFENPERIODE
3-TAL MAANDEN
3-TAL MAANDEN
EXAMEN
8 SEPTEMBER 2024
26 FEBRUARI 2024

AFBEELDINGEN

PRIJS?

TOTAAL: 1289,62 € (incl.21% btw.)
Prijs lessenreeks 10 lessen + examen:
845,00 € (incl. 21% btw.)
Prijs starterkit manicurist - Abstract 045587:
228,63 € (incl. 21% btw) *
Prijs starterkit gel - Abstract 045600:
215,99 € (incl. 21% btw.) *

* Om de kwaliteit van de gebruikte producten én om een vlot verloop van de lessen te garanderen, werken wij enkel met producten van Abstract.
** Er dient ook een UV LED lamp aangekocht te worden. Hierin is er een variatie in kwaliteit. De cursist zal tijdens de eerste les kunnen beslissen welk type lamp zij wenst aan te kopen. Deze zal tijdens de tweede of derde les worden overhandigt en dient dan ook onmiddellijk te worden afgerekend. Reken op een bedrag tussen de 60,00 € en de 230,00 €, afhankelijk van het gekozen type lamp. We raden ook ten sterkste aan om mondmaskers en nitril handschoenen aan te schaffen. Deze zijn ook verkrijgbaar in onze shop.

Is nagelstyliste worden wel iets voor mij?

Nagelstyliste is een beroep met toekomst en waar wij dé perfecte opleiding van hebben! Wie wil er nu geen mooie en verzorgde nagels? Bent u sociaal en creatief ingesteld en heeft u een passie voor beauty? Dan zult u zich binnen de nagelstyling branche meteen thuis voelen. Ontvang dagelijks toffe klanten en haal voldoening uit hun tevredenheid. Ziet u deze carrière wel zitten? Volg dan onze opleiding tot nagelstyliste en zet de eerste stap richting uw droomberoep- of hobby.

Veelgestelde Vragen

Hoe betalen?

Betalen kan via bankoverschrijving, contant, Payconiq of via de webshop.

Hoe inschrijven?
 • Via mail: stuur een mailtje naar nele.decock@tressjieknails.be met vermelding van de gekozen opleiding en begindatum van die bepaalde opleiding die je wil volgen. Wij sturen U dan een inschrijvingsformulier met alle info terug.
 • Online: via onze website www.tressjieknails.be (klik door naar opleidingen en kies vervolgens de gekozen opleiding en ga door naar betalen).

Let op! Uw inschrijving is pas definitief als de volledige prijs van de les voldaan is.
Op uw vraag kunnen wij ook een factuur bezorgen. Gelieve dan bij uw inschrijving dit te vermelden en uw bedrijfsgegevens in te vullen.

Locatie?

Onze opleidingen en onze shop/nagelstudio bevinden zich in de Steegstraat 29, 2490 Balen.
Voldoende parking is voorzien vlakbij in de Gustaaf Woutersstraat.

Wat bij annulatie?

Indien een cursist niet komt opdagen voor de les, kan deze geen aanspraak maken op terugbetaling.  

Indien de cursist omwille van buitengewone omstandigheden buiten zijn wil om, de les niet of slechts gedeeltelijk kan afmaken, kan er worden gekeken of de cursist de gemiste les kan inhalen op een andere lesdata. 

Indien de les niet kan doorgaan door ziekte of andere redenen vanwege de docente, zal in onderlinge afspraak met de cursist naar een nieuwe datum worden gezocht voor deze les.  Indien de nieuwe datum onredelijk lang na de originele geplande datum dient ingepland te worden door langdurige afwezigheid van de docente, zal in overleg met de cursist een passende oplossing worden gezocht.  Eventuele terugbetalingen behoren dan wel tot de mogelijkheden.   Dit laatste geldt ook voor situaties van overmacht van buitenaf, zoals bijvoorbeeld een lockdown als gevolg van een pandemie of dergelijke.

Toch nog vragen?

Indien er in bovenstaande inlichtingenformulieren toch nog zaken onduidelijk zouden zijn, of heeft U nog andere vragen?
Mail of bel ons!

Waarom Tres Sjiek?

Kleine groepen van max. 6 personen

Ruim 20 jaar
ervaring

Persoonlijke begeleiding zowel tijdens als na opleiding