Menu
Your Cart

Nagelstyliste worden - From Zero to Hero

Opleidingen & Trainingen

Nagelopleiding: From Zero To Hero

Is het uw droom om nagelstyliste te worden als leuke hobby, bijverdienste of misschien wel als fulltime job? Dan bent u bij Tres Sjiek op de juiste plek voor een professionele nagelopleiding. U wordt getraind door Nele Decock. Zij is een ervaren docente en heeft jarenlange ervaring als nagelstyliste en geeft een opleiding waarbij u alle kneepjes van het vak leert. Dit is een cursus voor beginners die nagelstyliste willen worden, u heeft geen voorkennis nodig. 

Wat brengt u mee naar de nagelopleiding om nagelstyliste te worden?

Wilt u ook leren nagels op een creatieve manier te stijlen, verzorgen en bewerken? Word een nagelstyliste in opleiding en verrijk je skills. Om deel te nemen aan de nagelopleiding is de aankoop van een of meerdere door ons samengestelde pakketten noodzakelijk. Wij werken enkel met kwalitatieve producten. Denk hierbij aan producten van het merk Abstract. Verder voorziet u zelf de handmodellen (acht modellen in totaal) die vereist zijn op de aangegeven tijdstippen tijdens deze nagelopleiding om nagelstyliste te worden. De modellen mogen geen nagelbijters zijn. Uitzonderlijk kan een model twee lessen meekomen, maar dan moeten de geplaatste gelnagels eerst volledig worden verwijderd voor aanvang van de les. Dit moet dan vooraf thuis gebeuren. Tijdens elke les van de nagelopleiding om nagelstyliste te worden, werken we een hand af. Het is de bedoeling dat u de tweede hand thuis verder afwerkt als oefening van de opleiding tot nagelstyliste. Hieronder ziet u het schema van de modellen die u nodig heeft tijdens de nagelopleiding:

 • Les 1: U werkt op zichzelf, wees kunstnagelvrij
 • Les 2: Model zonder kunstnagels
 • Les 3: Model van les 2
 • Les 4, 5, 6, 7, 9 en 10: Model zonder kunstnagels
 • Les 8: Model van les 5
 • Les 11: Model van les 9
 • Les 12: Examenmodel zonder kunstnagels

Programma van deze nagelopleiding om nagelstyliste te worden

Het programma van deze nagelopleiding omvat 11 lessen van drie uur en het examen. Hiervoor dient u te slagen voor u nagelstyliste kunt worden.

·        Les 1: Basistheorie en manicure

 • Les 2: Full color en gel polish
 • Les 3: Verwijderen van gel polish en aanbrengen French manicure
 • Les 4: Productchemie en anatomie
 • Les 5: Verlenging met tips in een neutrale kleur
 • Les 6: Verlenging met tips in French manicure
 • Les 7: Verlenging gel met reverse French techniek
 • Les 8: Bijwerken gel naar full color
 • Les 9: Verlenging met gel sjablonen naar full color
 • Les 10: Verlenging gel met sjablonen naar French manicure
 • Les 11: Bijwerking gel naar babyboom
 • Les 12: Examen na oefenperiode van 3 maanden

Let op! Tussen les 11 en les 12 (examen) van de nagelopleiding zit een periode van ongeveer drie maanden, waarin u thuis zoveel mogelijk kunt oefenen en uzelf kunt perfectioneren. Heeft u tijdens deze periode vragen over onze opleiding tot nagelstyliste? Aarzel dan niet om uw docente te contacteren. De datum van het examen wordt door de docente, in samenspraak met de cursisten, bepaald. Aan het einde van uw cursus ontvangt u een attest van deelname aan de nagelopleiding om nagelstyliste te worden.

Wat heeft u nodig voor deze opleiding?

Om de kwaliteit van de gebruikte producten te garanderen én om een vlot verloop van de nagelopleiding te verzekeren, werken wij enkel met eigen producten uit ons startpakket en dient dus aangekocht te worden. Wij hebben een groothandel met allerlei nagelproducten van topkwaliteit die ideaal zijn om te gebruiken tijdens de opleiding tot nagelstyliste. Als u reeds in het bezit bent van materialen (vijlen, penselen, lamp, …) kunnen we, indien gewenst, voorafgaand aan de eerste les, individueel per student bekijken of deze uit het startpakket kunnen worden gehaald om de student onnodige kosten te besparen. 

Prijs?

Prijs lessenreeks 10 lessen + examen: 845,00 € (incl. 21% btw.)
Prijs starterkit manicurist - Abstract  045587: 228,63 € (incl. 21% btw) *
Prijs starterkit gel - Abstract  045600:

215,99 € (incl. 21% btw.) *

Totaal: 1289,62 € (incl.21% btw.)

                                                                                                                             

* Om de kwaliteit van de gebruikte producten én om een vlot verloop van de lessen te garanderen, werken wij enkel met producten van Abstract.

** Er dient ook een UV LED lamp aangekocht te worden.  Hierin is er een variatie in kwaliteit.  De cursist zal tijdens de eerste les kunnen beslissen welk type lamp zij wenst aan te kopen.  Deze zal tijdens de tweede of derde les worden overhandigt en dient dan ook onmiddellijk te worden afgerekend.  Reken op een bedrag tussen de 60,00 € en de 230,00 €, afhankelijk van het gekozen type lamp.

We raden ook ten sterkste aan om mondmaskers en nitril handschoenen aan te schaffen.  Deze zijn ook verkrijgbaar in onze shop.

Hoe betalen?

Lessenreeks: € 795,00

U heeft de keuze:

 • Eénmalig vooraf het volledige bedrag van € 795,00
 • Gespreide betaling, waarbij een voorschot van € 195,00 vooraf en vervolgens € 50,00 bij aanvang van elke les.

Betalen kan via bankoverschrijving, contant, Payconiq of via de webshop.

Let op! Uw inschrijving is pas definitief als de prijs van de lessenreeks om nagelstyliste te worden (€ 795,00) of het voorschot hierop betaling (€ 195,00), voldaan is. Op uw vraag kunnen wij ook een factuur bezorgen. Vermeldt dit bij uw inschrijving en vul uw bedrijfsgegevens in.

Is nagelstyliste worden wel iets voor mij?

Nagelstyliste is een beroep met toekomst en waar wij dé perfecte opleiding van hebben! Wie wil er nu geen mooie en verzorgde nagels? Bent u sociaal en creatief ingesteld en heeft u een passie voor beauty? Dan zult u zich binnen de nagelstyling branche meteen thuis voelen. Ontvang dagelijks toffe klanten en haal voldoening uit hun tevredenheid. Ziet u deze carrière wel zitten? Volg dan onze opleiding tot nagelstyliste en zet de eerste stap richting uw droomberoep- of hobby. 

Schrijf u in voor onze opleiding

Wilt u ook onze nagelopleiding volgen om een echte nagelstyliste te worden? Schrijf uzelf dan meteen in. Dat kan via mail. Stuur een e-mail naar nele.decock@tressjieknails.be met vermelding van de gekozen nagelopleiding en begindatum van die bepaalde opleiding die u wil volgen. Wij sturen u dan een inschrijvingsformulier met alle info terug. Ook kunt u ons online terugvinden via de opleidingen op onze website. U kiest de opleiding tot nagelstyliste die u wil volgen en klikt verder naar betalen. Heeft u nog vragen over de opleiding? Bekijk dan zeker onze FAQ-pagina en aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier. Wij beantwoorden al uw vragen en twijfels rond het worden van nagelstyliste.

STARTDATA LESSENREEKSEN “FROM ZERO TO HERO”

  VOORJAAR (februari/juni 2024)
Telkens op zondag van 10u tot 13u
NAJAAR (september/november 2023)
Telkens op maandag van 18u tot 21u
Les 1: 25 februari 11 september
Les 2: 3 maart 18 september
Les 3: 10 maart 2 oktober
Les 4: 17 maart 9 oktober
Les 5:

24 maart

16 oktober
Les 6: 21 april 23 oktober
Les 7: 28 april 6 november
Les 8:

5 mei

13 november
Les 9: 26 mei 20 november
Les 10: 2 juni 27 november  oefenperiode van 3-tal maanden oefenperiode van 3-tal maanden
Examen   8 september 2024  26 februari 2024


Tijdens de schoolvakanties worden er ook in Tres Sjiek geen lessen gegeven.


Waarom Tres Sjiek?

 • Ruim 20 jaar ervaring
 • Kleine groepen van max. 6 personen
 • Persoonlijke begeleiding zowel tijdens als NA de opleiding

Locatie:

Onze opleidingen en onze shop/nagelstudio bevinden zich in de Steegstraat 29, 2490 Balen.
Voldoende parking is voorzien vlakbij in de Gustaaf Woutersstraat.

Annulatie:

Indien een cursist zijn lessenreeks niet afmaakt of niet komt opdagen voor één of meerdere lessen, kan deze geen aanspraak maken op terugbetaling van reeds betaalde bedragen.
Indien de cursist omwille van buitengewone omstandigheden buiten zijn wil om, de cursus niet of slechts gedeeltelijk kan afmaken, kan er worden gekeken of de cursist de gemiste lessen kan inhalen in een volgende lessenreeks.
Hetzelfde is van toepassing indien een lessenreeks dient te worden onderbroken door ziekte of andere redenen vanwege de docente.
De onderbroken lessenreeks zal dan verder gezet worden op een later nog te bepalen tijdstip, eventueel in samenspraak met de cursisten.
Indien de onderbreking onredelijk lang duurt door afwezigheid van de docente, zal in overleg met elke betrokken cursist individueel een passende oplossing op maat worden gezocht. Eventuele terugbetalingen behoren dan wel tot de mogelijkheden. Dit laatste geldt ook voor situaties van overmacht van buitenaf, zoals bijvoorbeeld een lockdown als gevolg van een pandemie of dergelijke.

Toch nog vragen?

Mail of bel ons!